Gezond Gezin


Ik ben Ada Volkers en sinds 1960 een geboren en getogen Noord-Hollandse.
Ik ben getrouwd en moeder van 4 kinderen. Ik heb 25 jaren in het basisonderwijs gewerkt, eerst als onderwijzeres, later als ambulant begeleidster van kinderen met een verstandelijke beperking en jong-risico-kinderen.

Ik heb de opleiding Integratieve Kindertherapie gevolgd, aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie in Amsterdam. Sinds februari 2006 heb ik mijn eigen praktijk in Zijdewind.

Naast mijn werk als Integratief Kindertherapeute, geef ik les aan de Kindercoachopleiding bij Sonnevelt ,Opleiders voor vitaal leven, op diverse locaties in Nederland.

Verder ben ik voeding- en gezinsconsulente. In mijn werk als kindertherapeute kom ik veel kinderen tegen met overgewicht. Uit die ervaring weet ik dat je daar erg onzeker en verdrietig van kan worden. Kinderen zijn open en eerlijk en daarbij gemotiveerd om hun doel te bereiken, met behulp van hun ouders. Door op jonge leeftijd een gezonde leefstijl aan te leren, kunnen overgewicht en welvaartziekten op latere leeftijd worden voorkomen.

Ik ben van mening dat voeding niet alleen gezond en verantwoord moet zijn, maar vooral lekker. Voeding is zoveel meer dan gezondheid. Het is een belangrijk en onmisbaar aspect in ons leven. Het is een levensbehoefte die we nodig hebben om te kunnen leven, groeien en gezond te blijven. Daarnaast heeft het voor veel mensen de betekenis van gezelligheid, gastvrijheid en troost. Ik vind het belangrijk om hier een balans in te vinden die past bij je gezin.