Gezond Gezin

 


Voeding

Gezond eten met gezond verstand!

Geen methode maar eigen verantwoordelijkheid.

Eigen verantwoordelijkheid motiveert kinderen/jongeren om zelf te kiezen voor gezond eten. Belangrijk hierbij is de betrokkenheid van ouders en/of verzorgers. Het gaat over jouw voeding en jouw leefstijl. Veranderingen daarin die gemakkelijk in te passen zijn in je dagelijkse leven.

 

Geen dieet! Een kind in de groei, overgewicht of niet, heeft alle gezonde voedingsstoffen nodig. Die krijgen ze binnen door gezond te eten met gezond verstand en niet door het volgen van een dieet. Bezig zijn met wat je wel mag eten en niet met wat je NIET mag eten.

 

Door met gezond verstand, gezond te eten ontdekken kinderen en ouders hoe je kunt groeien naar een gezond gewicht, op een speelse en vrolijke manier. Met kleine stapjes ervaren dat gezond eten ook lekker kan zijn.

 

In de afgelopen 30 jaar is het aantal kinderen met overgewicht in Nederland toegenomen. 13,2% van de kinderen van 4 tot 18 jaar heeft overgewicht. En dat aantal groeit alleen maar de komende jaren. Misschien heb jij er in je gezin ook mee te maken en weet je niet hoe je daar op een prettige manier iets aan kunt doen. Dan ben je bij mij aan het goede adres: www.gezondgezin.net